Μενού Ροή
Η Ρόδος φιλοξενεί το 1ο Water Dialogues, με θέμα λειψυδρία και πλημμύρες στη νησιωτική Ελλάδα

Το Ινστιτούτο Ερευνών Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων & Ενέργειας «WE ARE GREECE» και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), διοργανώνουν το Σάββατο 30 Μαΐου 2026 στη Ρόδο, την εκδήλωση Rhodes|Water Dialogues με θέμα: «Λειψυδρία και πλημμύρες στη νησιωτική Ελλάδα».

Στην εκδήλωση θα πάρουν μέρος εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της επιστημονικής κοινότητας και θεσμικών φορέων, σε έναν ανοιχτό διάλογο για τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα τα νησιωτικά οικοσυστήματα.

Στόχος της πρωτοβουλίας - όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές, είναι η ανάδειξη των κρίσιμων ζητημάτων της διαχείρισης των υδάτινων πόρων, της κλιματικής ανθεκτικότητας και της πολιτικής προστασίας, μέσα από τεκμηριωμένες παρεμβάσεις και ανταλλαγή καλών πρακτικών. Η λειψυδρία, η αυξανόμενη πίεση από τον τουρισμό και τα ακραία καιρικά φαινόμενα αποτελούν πλέον καθημερινές προκλήσεις για τα νησιά του Αιγαίου και της Μεσογείου, καθιστώντας αναγκαία τη διαμόρφωση ενός νέου πλαισίου στρατηγικής και συνεργασίας.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν ως ομιλητές, εκπρόσωποι της πολιτείας και της αυτοδιοίκησης, διακεκριμένοι επιστήμονες, πανεπιστημιακοί, ενώ θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις εκπροσώπων φορέων και ανοιχτή συζήτηση με το κοινό.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα σημαντικών θεσμικών και επιστημονικών οργανισμών, μεταξύ των οποίων το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, η Γενική Γραμματεία Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, η ΕΝ.Π.Ε., η Ε.Δ.Ε.Υ.Α., η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Ρόδου, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), το Πολυτεχνείο Κρήτης, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ) και η Πανεπιστημιακή Έδρα UNESCO Con-E-Ect του ΔΠΘ.

Το Water Dialogues φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο συνάντησης για έναν ουσιαστικό διάλογο γύρω από το μέλλον των νησιών και τη βιώσιμη διαχείριση των φυσικών πόρων, αναδεικνύοντας τη Ρόδο σε κόμβο προβληματισμού και προτάσεων για το περιβάλλον και την ανθεκτικότητα των τοπικών κοινωνιών.

Το Water Dialogues αποτελεί την πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων, οι οποίες πρόκειται να πραγματοποιηθούν τους επόμενους μήνες και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας