Στην Κέρκυρα, υγειονομική βόμβα αποτελούν οι 1.500 τόνοι καμένων τροφίμων μαζί με τις συσκευασίες τους, από τη φωτιά του εργοστασίου με νωπά τρόφιμα, κρέατα και ψάρια, πριν από πέντε ημέρες.
Από την αποσύνθεση νωπών κρεάτων και ψαριών, υπάρχει πλέον κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, ενώ το πρόβλημα μεγεθύνεται από την έλλειψη χώρου υγειονομικής ταφής των απορριμμάτων στο νησί.
Την ίδια ώρα, συνεχείς είναι οι συσκέψεις των αρμόδιων φορέων, προκειμένου να βρεθεί μία λύση για το πότε θα απομακρυνθούν όλα αυτά από την περιοχή και και πού θα ταφούν όλα αυτά τα απόβλητα, καθώς η υπόθεση έχει μπλέξει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας. Ακόμη, κρίσιμο είναι το πώς θα κινηθούν τα πρωτόκολλα ασφαλείας, ώστε τα συνεργεία να μπουν μέσα στο εργοστάσιο, καθώς είναι επικίνδυνο, αφού τμήμα της οροφής έχει καταρρεύσει.
Σύμφωνα με πηγές της εταιρείας, έχει βρεθεί χώρος στο νησί, προκειμένου να γίνει η υγειονομική ταφή σε βάθος 60 μέτρων, δηλαδή πολύ μεγαλύτερο από αυτό που προβλέπει η νομοθεσία, και μάλιστα σε χώρο πολύ μακριά από κατοικημένη περιοχή.
Πηγή: ertnews.gr