Μενού Ροή
Ουγκάντα
Ουγκάντα: Μπλακάουτ σε όλη τη χώρα κατά τη δοκιμή ενός νέου υδροηλεκτρικού σταθμού

Πολύωρο μπλακάουτ σημειώθηκε σήμερα στην Ουγκάντα, ένα γεγονός σπάνιο για τη χώρα αυτή, ανακοίνωσε ο κρατικός φορέας του δικτύου παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, σημειώνοντας ότι η βλάβη άρχισε να αποκαθίσταται αργά το απόγευμα.

Η διακοπή λειτουργίας του δικτύου σημειώθηκε ενώ γίνονταν δοκιμές στον κινεζικής κατασκευής υδροηλεκτρικό σταθμό στον ποταμό Νείλο, στον βορρά της χώρας, ανέφερε η Uganda Electricity Transmission Company Limited (UETCL) σε μια ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ. Η κατασκευή αυτού του σταθμού, δυναμικότητας 600 μεγαβάτ, ολοκληρώθηκε πρόσφατα και κόστισε 1,5 δισεκ. δολάρια.

Η UETCL στην ανάρτησή της διευκρίνισε ότι το γενικό μπλακάουτ σημειώθηκε μετά τη δοκιμή σκόπιμης μείωσης του φορτίου στον υδροηλεκτρικό σταθμό Καρούμα. Σε δεύτερη ανάρτηση, περίπου δύο ώρες αργότερα, ανέφερε ότι η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε εν μέρει.

Η Ουγκάντα έχει εγκατεστημένη ισχύ παραγωγής 2.000 MW, σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας. Παράγει περισσότερη ενέργεια απ’ όση καταναλώνει και εξετάζει την πιθανότητα εξαγωγής του πλεονάσματος σε γειτονικές χώρες, όπως στο Νότιο Σουδάν ή την Κένυα.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας