Μενού Ροή
Κύπρος: Επί ποδός η ΑΗΚ – Χωρίς ρεύμα λόγω βλάβης περιοχές της Αμμοχώστου

Μια βλάβη στο δίκτυο μέσης τάσης της ΑΗΚ είχε ως αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα περιοχές στη Δερύνεια και στη Σωτήρα, της Επαρχίας Αμμοχώστου.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου, το συνεργείο επιφυλακής της ΑΗΚ βρίσκεται ήδη στο σημείο και προσπαθεί να κάνει τον απαραίτητο τμηματικό έλεγχο της γραμμής, έτσι ώστε να εντοπίσει και να απομονώσει το σημείο της βλάβης, να παράσχει εναλλακτική τροφοδοσία στους πλείστους επηρεαζόμενους κατοίκους και να επιδιορθώσει τη βλάβη.

Σύμφωνα με την κ. Παπαδοπούλου η διακοπή η βλάβη προκλήθηκε γύρω στις 09:00.

Δεν τίθεται θέμα επάρκειας για την ώρα

Το ΚΥΠΕ επικοινώνησε και με την εκπρόσωπο Τύπου του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου (ΔΣΜΚ), Χαρά Κουσιάππα, η οποία είπε πως ο Διαχειριστής δεν έχει προβεί μέχρι στιγμής σε περικοπές ρεύματος, διαβεβαιώνοντας ότι για την ώρα υπάρχει επάρκεια ηλεκτρισμού.

Σύμφωνα με την κ. Κουσιάππα φαίνεται πως το πρόβλημα βρίσκεται το σύστημα διανομής της ΑΗΚ, λέγοντας ότι μέσω των συστημάτων του ΔΣΜΚ φαίνεται ότι υπάρχουν πολλές περιοχές που δεν έχουν ρεύμα.

Ερωτηθείσα αν προτίθεται ο Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου να προβεί εντός της ημέρας σε περικοπές ρεύματος, είπε πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα εξαρτηθεί κατά τη βραδινή ώρα αιχμής και ανάλογα με το πως θα πάει η ζήτηση.

Όπως σημείωσε δεν γνωρίζουν από τώρα αν η ζήτηση θα ξεπεράσει τη δυνατότητα παραγωγής ή αν θα υπάρξει κάποια απώλεια μονάδας παραγωγής.

Πάντως, για την ώρα η κ. Κουσιάππα είπε πως «δεν τίθεται επάρκειας».

ΚΥΠΕ

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας