Μενού Ροή
Σήμα της ΔΕΗ για απορρόφηση μέσω εκτίναξης της έκπτωσης, των αυξήσεων στα τιμολόγια του ρεύματος - Τις επόμενες ώρες οι ανακοινώσεις όλων των προμηθευτών

Η πρώτη, η μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας η ΔΕΗ έδωσε σήμα απορρόφησης του μεγαλύτερου μέρους της σημαντικής αύξησης άνω του 30% που κατέγραψαν όλο το τελευταίο διάστημα οι τιμές της χονδρικής. 

Η ανακοινωσή της για το πράσινο τιμολόγιο Ιουνίου, συνοδεύτηκε από έκπτωση της τάξης του 38% για τους συνεπείς στις πληρωμές καταναλωτές, οδηγώντας σε τιμή 11,9 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Συγκριτικά, η τιμή ρεύματος για το Μάιο (ΔΕΗ) ήταν στα 10,6 λεπτά και αυτό το μήνα θα άγγιζε πολύ υψηλότερα επίπεδα αν διατηρούσε η επιχείρηση την έκπτωση στο 10%.

Παράλληλα, η χρέωση στο πράσινο τιμολόγιο για κατανάλωση άνω των 500 κιλοβατωρών είναι στα 12,6 λεπτά.

Η νυκτερινή χρέωση βρίσκεται στα 9,97 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Οι καταναλωτές θα μπορούν μέσα στις επόμενες ώρες αύριο να δουν όλα τα τιμολόγια των προμηθευτών για το μήνα Ιούνιο στην ιστοσελίδα της ΡΑΑΕΥ ώστε να συγκρίνουν.

Υπενθυμίζεται ότι η υψηλότερη μέση τιμή στην χονδρεμπορική αγορά καταγράφηκε τον Ιανουάριο, τον πρώτο μήνα εφαρμογής του νέου καθεστώτος στην λιανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας με τα πολύχρωμα τιμολόγια και στους επόμενους μήνες κινήθηκε πτωτικά με τις λιανικές τιμές ρεύματος να ακολουθούν τουλάχιστον τους τρεις πρώτους μή

Έτσι ο Ιανουάριος για τους καταναλωτές με πράσινο τιμολόγιο στο οποίο άλλωστε συγκεντρώνεται η συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών, ξεκίνησε με χρεώσεις από 13,6 λεπτά ανά κιλοβατώρα. Τον Φεβρουάριο η χαμηλότερη χρέωση στο πράσινο τιμολόγιο ήταν στα 11,1 λεπτά ανά κιλοβατώρα καταγράφοντας μια σημαντική πτώση σε σχέση με τον Ιανουάριο.

Τον Μάρτιο για πρώτη φορά η τιμή της κιλοβατώρας έπεσε κάτω από τα 9 λεπτά με την ΕΛΙΝ να έχει το πράσινο τιμολόγιο στα 8,18 λεπτά ανά κιλοβατώρα και την Elpedison στα 9,89 λεπτά ανά κιλοβατώρα. Οι τιμές Απριλίου διαμορφώθηκαν οριακά υψηλότερα αρχίζοντας από τα 9 λεπτά ανά κιλοβατώρα και τον Μάιο οι χαμηλότερες χρεώσεις διατηρήθηκαν κάτω από τα 10 λεπτά κινήθηκαν ωστόσο ελαφρά ανοδικά ξεκινώντας από τα 9,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

 

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας