Μενού Ροή
Keravnos-Kypro
Μάκης Κεραυνός (υπουργός οικονομικών Κύπρου): Προβληματισμός για το υψηλό κόστος του Great Sea Interconnector

Τον προβληματισμό της Κύπρου για το υψηλό κόστος της ηλεκτρικής διασύνδεσης με την Ελλάδα υπογραμμίζει με ανακοίνωσή του το κυπριακό υπουργείο Οικονομικών, τονίζοντας ότι είναι φυσικό να ζητά ορισμένες διασφαλίσεις, με δεδομένο και το υψηλό κόστος του έργου για τους φορολογούμενους της χώρας. 

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι ορισμένες δηλώσεις που έχουν δημοσιοποιηθεί και δεν προέρχονται από εκπροσώπους του υπουργείου σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τις αποφάσεις και τις προθέσεις της κυπριακής κυβέρνησης. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κυπριακού υπουργείου οικονομικών:

"Αναφορικά με το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου και σε συνέχεια συνεχών και επαναλαμβανόμενων δηλώσεων που βλέπουν το φως τη δημοσιότητας, από αυτόκλητους μη εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους του Υπουργού Οικονομικών ο Υπουργός Οικονομικών δηλώνει ότι, αναφορικά με τη μετοχική συμμετοχή της Κύπρου στον φορέα υλοποίησης Great Sea Interconnector, βρίσκεται εν ισχύ πρόσφατη σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου η οποία αντιπροσωπεύει τα πραγματικά δεδομένα και θέτει τις ασφαλιστικές δικλείδες για προστασία των συμφερόντων του φορολογούμενου πολίτη.

Το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης έχει υψηλό κόστος επένδυσης επηρεάζει ολιστικά τη στρατηγική ενέργειας της Κυπριακής Δημοκρατίας και έχει κοινωνικοοικονομικές προεκτάσεις. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητη η λεπτομερής εξέταση όλων των πτυχών του στη βάση ανεξάρτητων μελετών και η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων για τη λήψη των βέλτιστων αποφάσεων προς όφελος του κύπριου καταναλωτή ηλεκτρικής ενέργειας. Διαρκείς, αυθαίρετες δηλώσεις δεν συνεισφέρουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Το Υπουργείο Οικονομικών θα τοποθετηθεί, αναφορικά με τη μετοχική συμμετοχή της Κύπρου, όταν τεθεί ενώπιόν του τεκμηριωμένο αίτημα με όλα τα απαραίτητα στοιχεία και έγγραφα."

Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ, κ. Μ. Μανουσάκης, σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, άφησε να εννοηθεί ότι το Ισραήλ στηρίζει τη διασύνδεση αλλά υπάρχουν κάποιες αμφιβολίες για την Κύπρο.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας