Μενού Ροή
Σκέρτσος
Στον Έβρο ο υπουργός Επικρατείας Α. Σκέρτσος – Επισκέφθηκε τον σταθμό αποσυμπίεσης φυσικού αερίου

Στον Έβρο περιοδεύει ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος. Από το πρωί επισκέφθηκε το φυλάκιο Καστανιών και το νέο φράχτη στο Σουφλί, τον σταθμό αποσυμπίεσης φυσικού αερίου LNG ενώ συμμετείχε και στο συνέδριο του ΤΑΙΠΕΔ στην Αλεξανδρούπολη για την αποκατάσταση του καμένου δάσους της Δαδιάς.

«Η καρδιά της Ελλάδας χτυπάει στον Έβρο και την ΑΜ-Θ. Είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης η ανάπτυξη που βλέπουμε σε εθνικό επίπεδο να φθάσει και στην πιο μακρινή γωνιά της χώρας και να γίνει αισθητή από κάθε πολίτη» Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας σήμερα το πρωί στο περιφερειακό πρόγραμμα της ΕΡΤ ΑΜ-Θ ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκερτσος με αφορμή την επίσκεψη του στον Έβρο. Η επιλογή της συγκεκριμένης περιοχής ως τόπου επίσκεψης λίγες μέρες πριν τις Ευρωεκλογές έγινε για να σταλεί ένα μήνυμα ότι «οι Ευρωπαϊκές εκλογές μετράνε και επηρεάζουν την καθημερινότητα των πολιτών στην Ελλάδα και εδώ στον Έβρο υπάρχουν συγκεκριμένα παραδείγματα που το τεκμηριώνουν» φέρνοντας ως παραδείγματα το φράχτη ο οποίος κατά ένα μέρος και μετα από ελληνικό αίτημα χρηματοδοτήθηκε από ευρωπαϊκούς πόρους αλλά και μέσα από την υβριδική εισβολή των Καστανέων οπου «αποδείξαμε ότι τα ελληνικά σύνορα είναι και Ευρωπαϊκά και πείσαμε τους Ευρωπαίους εταίρους μας για όλες εκείνες τις ευρωπαϊκές πολιτικές που πρέπει να υποστηρίξουν αυτή την εθνική προτεραιότητα, την προστασία των ελληνικών εθνικών συνόρων ως ευρωπαϊκών»

Αναφερόμενος στο δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή ο κ Σκέρτσος επισήμανε ότι είναι ένα μέιζον ζήτημα και ότι προβληματίζει ιδιαίτερα το γεγονός ότι οι δείκτες του δημογραφικού στην ΑΜ-Θ είναι χειρότεροι από του εθνικούς δείκτες προσθέτοντας ότι «μας κινητοποιεί ως προς την πρόσθετη στήριξη που πρέπει να δώσουμε στην περιοχή ώστε να περιορίσουμε τις δημογραφικές απώλειες». Καταλήγοντας ο κ Σκέρτσος επιβεβαίωσε το γεγονός ότι η περιφερειακή ανάπτυξη μαζί με την εθνική αποτελούν βασικές προτεραιότητες του Κυριάκου Μητσοτάκη και όσων εργάζονται στο κυβερνητικό επιτελείο

Πρώτος σταθμός του κ. Σκέρτσου, το φυλάκιο των Καστανιών, εκεί όπου πριν 51 μήνες είχε σημειωθεί προσπάθεια μαζικής εισόδου χιλιάδων μεταναστών στην χώρα. Φυλάκιο – σύμβολο για τον αγώνα που έδωσαν οι ένοπλες δυνάμεις αποτρέποντας αυτή την εισβολή.

Κατόπιν ο υπουργός Επικρατείας, επισκέφτηκε το Σουφλί και συγκεκριμένα τα έργα επέκτασης του αποτρεπτικού φράχτη στα σύνορα. Στόχος, να υπάρχουν πάνω από 70 χιλιόμετρα αποτρεπτικής περίφραξης στην παράνομη είσοδο στην χώρα. Εκεί ο κ. Σκέρτσος δήλωσε «την ώρα που εμείς κάνουμε αυτά τα έργα, υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που τα τορπιλίζουν και μας κατηγορούν προσπαθώντας να τα ματαιώσουν».

Τρίτο σημείο επίσκεψης του υπουργού ήταν οι εγκαταστάσεις αποσυμπίεσης του φυσικού αερίου LNG, όπου θα καταλήγει το φυσικό αέριο και μέσω του αγωγού του ΔΕΣΦΑ, θα διοχετεύεται περεταίρω. «Ένα έργο σημαντικό για την οικονομία της περιοχής, των Βαλκανίων και της νοτιοανατολικής Ευρώπης», όπως δήλωσε ο ίδιος.

Στην περιοδεία του, ο κ. Σκέρτσος συνοδεύεται από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό κ. Θανάση Κοντογεώργη και τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρο Κελέτση.

Πηγή: ΕΡΤ

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας