Μενού Ροή
Δ. Μακεδονία: Γενική Συνέλευση της Ενεργειακής Κοινότητας

Αποτίμηση της υφιστάμενης κατάστασης, έγινε στη διάρκεια της χθεσινής (Τετάρτη 17 Απριλίου 2024) Γενικής Συνέλευσης της Ενεργειακής Κοινότητας Δυτικής Μακεδονίας, η οποία πραγματοποιήθηκε, ύστερα από πρόσκληση και παρουσία του Περιφερειάρχη, Γιώργου Αμανατίδη, των Δημάρχων της Περιφέρειας και του εκπροσώπου του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Αναλύθηκαν οι δυνατότητες εξέλιξης της Ενεργειακής Κοινότητας, τέθηκαν προβληματισμοί και ερωτήματα από πλευράς των Δήμων σε ότι αφορά στην καλύτερη αξιοποίηση των εργαλείων που είναι διαθέσιμα.

Τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη επιστημονικής προσέγγισης και τεκμηρίωσης των αποφάσεων ώστε η Ενεργειακή Κοινότητα να ανταπεξέλθει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις ανάγκες του συνεχούς μεταβαλλόμενου ενεργειακού περιβάλλοντος.

Η Ενεργειακή Κοινότητα Δυτικής Μακεδονίας, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια, στόχο έχει την αποτελεσματική συμμετοχή της στον ενεργειακό μετασχηματισμό της περιοχής, προς καθαρές μορφές ενέργειας, εξασφαλίζοντας όρους δικαιοσύνης και αλληλεγγύης στον δρόμο προς τη μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή.

Πηγή: ΕΡΤ

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας