Στην προμήθεια και την εγκατάσταση ενός φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 500KW, σε ιδιόκτητη έκταση στην κτηματική περιοχή της Τοπικής Κοινότητας της Καρυδίτσας, προχωρά η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και
Αποχέτευσης Κοζάνης. Η λειτουργία και αυτού του φωτοβολταϊκού σταθμού θα συμβάλλει ακόμα περισσότερο στη μείωση του ενεργειακού κόστους για τη Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης, καθώς ήδη βρίσκονται σε λειτουργία δύο σταθμοί συνολικής δυναμικότητας 1.500KW.
Το σύνολο της ηλεκτρικής ενέργειας που θα παράγεται από το Σταθμό αυτό θα συμψηφίζεται υπό το καθεστώς του εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού (Virtual Net Metering) με εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης. Η προμήθεια του χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους της Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης.
Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., Παναγιώτης Ματιάκης, αναφερόμενος στην προμήθεια του σταθμού, δήλωσε ότι: «Η μείωση του ενεργειακού κόστους της Επιχείρησης σε συνδυασμό με την προστασία του περιβάλλοντος, αποτελεί μόνιμη και σταθερή επιλογή. Έχουν γίνει σημαντικά βήματα μέχρι τώρα τα οποία θα συνεχιστούν, καθώς στόχος είναι ο συνεχής εκσυγχρονισμός της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. και η διαρκής βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχει στους πολίτες».
Πηγή: ΕΡΤ