Μενού Ροή
ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Η κίνηση Σολτς για τον ΦΠΑ στο φυσικό αέριο δείχνει ότι είχαμε δίκιο, ενώ η κυβέρνηση μάς λοιδορούσε

Ενώ η γερμανική κυβέρνηση προχωρά στη δραστική μείωση του ΦΠΑ στο φυσικό αέριο από το 19% στο 7%, η κυβέρνηση της ΝΔ εξακολουθεί να αρνείται κάθε μείωση στη φορολογία στα καύσιμα, που στην Ελλάδα είναι από τις υψηλότερες στην Ευρώπη, τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής.

"Το κυβερνητικό επιτελείο, αντί να αξιοποιήσει προς όφελος του πολίτη τα φορολογικά υπερέσοδα των 5,1 δισ. το 7μηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου 2022, που σε μεγάλο βαθμό προέρχονται από την υπεραπόδοση των έμμεσων φόρων λόγω του υψηλού πληθωρισμού, αναπαράγει φτηνούς ισχυρισμούς, όπως ότι η "η μείωση της φορολογίας στα καύσιμα δεν είναι ρεαλιστική ούτε δίκαιη ως λύση" καθώς οι "φτωχοί δεν έχουν αυτοκίνητα".

Από την πρώτη στιγμή το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής είχε επιμείνει στην προσωρινή μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα καύσιμα, όπως επίσης και στη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά καταναλωτικά αγαθά. Τότε η ΝΔ μας λοιδορούσε, σήμερα η απόφαση του καγκελαρίου Σολτς δείχνει ότι είχαμε δίκιο", καταλήγει η Χαριλάου Τρικούπη.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας