Μενού Ροή
Saudi Aramco: Mείωση κερδών κατά 14%

Μείωση της τάξης του 14% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της Saudi Aramco κατά το πρώτο τρίμηνο, εν μέσω των χαμηλότερων τιμών πετρελαίου και παραγωγής.

Τα καθαρά κέρδη για το τρίμηνο έως τις 31 Μαρτίου ανήλθαν σε 27,3 δισ. δολάρια, έναντι 31,9 δισ. δολαρίων για την ίδια περίοδο πέρυσι, ανακοίνωσε η εταιρεία. Το ποσό ήταν σύμφωνο με τις προσδοκίες των αναλυτών, επισημαίνει το Reuters.

Η Aramco ανακοίνωσε ότι οι ταμειακές ροές για το τρίμηνο ανήλθαν σε 22,8 δισ. δολάρια, από 30,9 δισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο του 2023, και οι ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες σε 33,6 δισ. δολάρια έναντι 39,6 δισ. δολαρίων πέρυσι.

Παρόλα αυτά, ο κρατικός πετρελαϊκός κολοσσός της Σαουδικής Αραβίας θα αποδώσει συνολικό μέρισμα 31 δισ. δολαρίων στη σαουδαραβική κυβέρνηση και σε άλλους μετόχους, το οποίο αποτελείται από ένα βασικό μέρισμα αξίας 20,3 δισ. δολαρίων και μια «τέταρτη διανομή μερίσματος 10,8 δισ. δολαρίων που εξαρτάται από την απόδοση», η οποία θα καταβληθεί το δεύτερο τρίμηνο, αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας για τα αποτελέσματα.

Η Aramco, η οποία είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο, θα διανείμει συνολικά μερίσματα 124,3 δισ. δολαρίων το 2024.

Η εταιρεία έχει επίσης επενδύσει σημαντικά στις μεταγενέστερες δραστηριότητες και στην ανακάλυψη και παραγωγή φυσικού αερίου.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Aramco, Amin Nasser, φέρεται να είπε στην ανακοίνωση κερδών: «Συνεχίζουμε επίσης να εκτελούμε τη μακροπρόθεσμη στρατηγική μας και το πρώτο τρίμηνο σημειώσαμε σημαντική πρόοδο στην επέκταση των δραστηριοτήτων μας στο φυσικό αέριο και στην ανάπτυξη της παγκόσμιας ολοκληρωμένης αλυσίδας αξίας μας. διατηρώντας παράλληλα την εστίασή μας στη σταθερή παροχή αξίας για τους μετόχους μας».

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας