Μενού Ροή
Περιφέρεια Αττικής-ΕΔΣΝΑ: Επανεκκίνηση ενημέρωσης για την ανακύκλωση στα σχολεία του Βορείου Τομέα μέσω του προγράμματος «The Green City»

Από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ψυχικού έγινε η επανεκκίνηση του Προγράμματος Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης «The Green City» στα σχολεία του Βορείου Τομέα, που υλοποιούν η Περιφέρεια Αττική και ο ΕΔΣΝΑ, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών ως προς τη σημασία της διαλογής στην πηγή και επανάκτησης, που αποτελούν τους βασικούς συντελεστές του νέου συστήματος διαχείρισης των απορριμμάτων.

Σε αυτήν την πρώτη δράση του καινοτόμου προγράμματος, την οποία παρακολούθησε και η αντιπεριφερειάρχης Λουκία Κεφαλογιάννη, οι μαθήτριες και οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα οφέλη της ανταποδοτικής ανακύκλωσης και να συμμετέχουν ενεργά στην ασφαλή και επωφελή διαχείριση των απορριμμάτων.

Η κ. Κεφαλογιάννη, εκπροσωπώντας τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, στον χαιρετισμό της, μεταξύ άλλων τόνισε: «Συνεχίζουμε με εντονότερους ρυθμούς τις δράσεις ανακύκλωσης με στόχο να χτίσουν τα παιδιά μας περιβαλλοντική συνείδηση και να εντάξουν στην καθημερινότητά τους καλές πρακτικές που στόχο έχουν την προστασία του περιβάλλοντος».

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας