Μενού Ροή
Η Shell μειώνει την παραγωγή της στα διυλιστήρια της Ρηνανίας λόγω της ξηρασίας του Ρήνου

Η πετρελαϊκή Shell ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι αναγκάστηκε να μειώσει την παραγωγή της στη μονάδα διύλισης της Ρηνανίας, η οποία παράγει καύσιμα, πετρέλαιο θέρμανσης και πετροχημικά, επικαλούμενη τα χαμηλά επίπεδα του Ρήνου που έχουν κάνει τη μεταφορά αγαθών μέσω του ποταμού πιο δύσκολη.

«Λόγω της χαμηλής στάθμης του νερού του Ρήνου, μειώσαμε τη χωρητικότητα του Shell Energy and Chemicals Park Rhineland. Η κατάσταση όσον αφορά τον εφοδιασμό είναι δύσκολη, αλλά αντιμετωπίζεται προσεκτικά», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση της.

Η εταιρεία δεν είπε σε ποιο επίπεδο έχει μειωθεί η δυναμικότητα της τοποθεσίας που μπορεί να επεξεργαστεί έως και 17 εκατ. τόνους αργού πετρελαίου ετησίως, ή 345.000 βαρέλια την ημέρα.

Η συνεχιζόμενη εξαιρετικά χαμηλή στάθμη του νερού στον Ρήνο έχει διογκώσει τους ναύλους καθώς ορισμένα πλοία αγγίζουν την κοίτη του ποταμού ακόμα και όταν είναι άδεια, δήλωσε εκπρόσωπος ναυτιλιακής εταιρείας.

Η στάθμη του νερού στο σημείο πνιγμού του Ρήνου στο Kάουμπ κοντά στο Kόμπλεντς ήταν στα 34 εκατοστά την Πέμπτη, ακόμα πιο κοντά στα χαμηλά επίπεδα που παρατηρήθηκαν τελευταία φορά το 2018. Τα σκάφη χρειάζονται περίπου 1,5 μέτρο για να πλεύσουν πλήρως φορτωμένα.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας