Μενού Ροή
agrotis
Σημαντική πρόοδος στην υλοποίηση του ΠΑΑ και υψηλή απορρόφηση και πληρωμές καταγράφει η Επιτροπή Παρακολούθησης ΠΑΑ του ΥΠΑΑΤ

Η πορεία υλοποίησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2022 συζητήθηκε κατά την 15η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΠΑΑ και την 3η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ (ΣΣ ΚΑΠ) 2023-2027.

Στο πλαίσιο των δύο συνεδριάσεων καταγράφηκε η ιδιαίτερα σημαντική πρόοδος του ΠΑΑ 2014-2022 αλλά και η πορεία των πληρωμών, ενώ έγινε αναφορά στην ενεργοποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης στόχος είναι η διαμόρφωση ευνοϊκότερος συνθηκών «για την άσκηση της γεωργικής δραστηριότητας στη χώρα μας, σεβόμενοι το ευρωπαϊκό κεκτημένο, διεκδικώντας όμως ταυτόχρονα βιώσιμους όρους, μέσα από έναν ολοκληρωμένο εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό που υλοποιούμε στο πλαίσιο τόσο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, όσο και του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ».

Ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ, Δημήτρης Παπαγιαννίδης στην εισήγησή του στάθηκε στην ιδιαίτερα ικανοποιητική πορεία του ΠΑΑ και στις βασικές πρωτοβουλίες που αναλήφθηκαν για την επιτάχυνση της εφαρμογής του.

Παράλληλα, μίλησε για το σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου παρεμβάσεων για τη στήριξη των παραγωγών στις πληγείσες από τις πρόσφατες θεομηνίες περιοχές κάνοντας αναφορά στις σχετικές δράσεις για την ανασύσταση του ζωικού κεφαλαίου και την αποκατάσταση ζημιών σε σταβλικές εγκαταστάσεις, για τα προγράμματα απονιτροποίησης, την ένταξη του συνόλου των επιλαχόντων στα Σχέδια Βελτίωσης και τις υπερδεσμεύσεις στα Τοπικά Προγράμματα LEADER στις συγκεκριμένες περιοχές.

Τέλος, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Δημήτρης Πτωχός στον χαιρετισμό του επισήμανε στη σημασία του πρωτογενούς τομέα στην ανάπτυξη και την απασχόληση στην ύπαιθρο ενώ παράλληλα επισήμανε την ανάγκη κατάρτισης και ενημέρωσης των αγροτών.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας