Μενού Ροή
Μεγάλο έργο για την αγροτική οδοποιία στον δήμο Μαρκόπουλου Μεσογαίας

Ένα σημαντικό έργο για την ασφαλτόστρωση των αγροτικών δρόμων θα ξεκινήσει στον δήμο Μαρκόπουλου Μεσογαίας. Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 4,3 εκατ. ευρώ και όπως ανακοίνωσε η δημοτική Αρχή εγκρίθηκε η χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης «Αντώνης Τρίτσης» του έργου «Ανάπτυξη της υπαίθρου-Αγροτική Οδοποιία».

Αυτό αφορά στην αποκατάσταση του υφιστάμενου δικτύου με ασφαλτοστρώσεις αγροτικών οδών, διατηρώντας τα γεωμετρικά τους στοιχεία, με ταυτόχρονη κατασκευή, όπου απαιτείται, διαβάσεων ρεμάτων και με σύγχρονη τοποθέτηση κατακόρυφης σήμανσης. Το συνολικό μήκος των οδών, που συμπεριλαμβάνονται στη μελέτη, είναι περίπου 43.000 μέτρα και έχουν επιλεγεί, ώστε να δημιουργούν «βρόχους» σε διαφορετικές αγροτικές περιοχές του δήμου, με σκοπό την ομαλή μετακίνηση των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των προϊόντων τους, τη βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, γεγονός που αναμένεται να επιφέρει και μείωση του κόστους μεταφοράς, ταχύτερη πρόσβαση των γεωργικών μηχανημάτων, καθώς και την ταχύτερη και ασφαλέστερη μεταφορά των ευπαθών προϊόντων.

«Υποδεχόμαστε με ιδιαίτερη ευχαρίστηση τη συγκεκριμένη απόφαση, που αποτελεί ένα κοπιώδες επίτευγμα μας, για το οποίο μοχθήσαμε συστηματικά και μεθοδικά», δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Αλλαγιάννης και πρόσθεσε: «Καταλύτης για την ευτυχή αυτή εξέλιξη, ήταν η αμέριστη στήριξη του υπουργού Στέλιου Πέτσα, τον οποίο ευχαριστούμε. Με επίμονη και προσηλωμένη δουλειά, συνεχίζουμε τις ουσιαστικές βελτιώσεις των υποδομών, αλλά και τη στήριξη του αγροτικού πληθυσμού, στο πλαίσιο του σχεδιασμού μας για μια κοινωνία με προοπτική».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας