Μενού Ροή
Έτοιμες οι γωνιές ανακύκλωσης στον δήμο Κορινθίων

Γωνιές ανακύκλωσης για μέταλλο, χαρτί, γυαλί και πλαστικό, διαθέτει ο δήμος Κορινθίων. Πρόκειται για τον πρώτο δήμο της Πελοποννήσου, που διαθέτει και επίσημα, γωνιές ανακύκλωσης. Τα πολύκεντρα ανακύκλωσης, τοποθετήθηκαν σε 5 σημεία του δήμου Κορινθίων.

Σε πλήρη αξιοποίηση, μπορούν να δώσουν 6 τόνους ανακυκλώσιμα υλικά, ημερησίως. Έγινε στην Κόρινθο και σχετική επίδειξη, έξω απ΄ το 2ο δημοτικό σχολείο της Κορίνθου.

Κάθε πολύκεντρο διαθέτει  σύστημα επεξεργασίας των υλικών (συμπίεση για τα πλαστικά και μεταλλικά και θρυμματισμός για τα γυάλινα), ώστε να ελαχιστοποιούνται οι όγκοι των υλικών, που θα ανακυκλώνονται χωριστά στην πηγή και να μειώνεται το ενεργειακό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα της μεταφοράς των ανακυκλούμενων υλικών.

Επίσης, διαθέτει εξοπλισμό, που πραγματοποιεί αυτόματα την παραλαβή, αναγνώριση, αρχική επεξεργασία και αποθήκευση σε κάδους των πλαστικών, μεταλλικών και γυάλινων υλικών, αντίστοιχα.

Η ανταποδοτική ανακύκλωση, περιλαμβάνει κίνητρο κέρδους για τον πολίτη, αφού σε κάθε συσκευασία, που τοποθετεί κάποιος στα μηχανήματα των πολύκεντρων ανταποδοτικής ανακύκλωσης, κερδίζει χρήματα με την μορφή εκπτωτικών κουπονιών για αγορές σε supermarket, αυξάνοντας έτσι, την αγοραστική τους δύναμη.

Για κάθε μία επιστρεφόμενη συσκευασία, ο καταναλωτής, αποκομίζει 0,03 ευρώ, δηλαδή για κάθε 33 συσκευές που ανακυκλώνει, κερδίζει 1 ευρώ.

Πηγή: ertnews.gr

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας