Μενού Ροή
Πύργος – Πρόγραμμα AntiNero II: Έργα από το Δασαρχείο για την πρόληψη των δασικών Πυρκαγιών

Ένα σημαντικό έργο που αφορά στην πρόληψη της εξάπλωσης μιας ενδεχόμενης δασικής πυρκαγιάς, υλοποιεί το Δασαρχείο Πύργου στο πλαίσιο του προγράμματος AntiNero II . Το πρόγραμμα αφορά τον καθαρισμό 2000 στρεμμάτων σε επιλεγμένα σημεία για την υλοποίηση του οποίου εργάζονται 4 διαφορετικά συνεργεία.

Ειδικότερα, τα συνεργεία έχουν αναλάβει τον καθαρισμό στο βουνό του Κατακόλου, το μοναστηριακό δάσος της Σκαφιδιάς, στην Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία και πέριξ της Αρχαίας Ολυμπίας.

Καθαρίζονται επίσης όλα τα δάση χαλεπίου πεύκης με πλούσιο υπόροφο καθώς και η μαύρη πεύκη στο δάσος της Φολόης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τον καθαρισμό αυτών των εκτάσεων, των δέντρων αλλά και την απομάκρυνση της νεκρής βιομάζας  η οποία αποτελεί ιδιαιτέρως εύφλεκτο υλικό και πολλές φορές ευθύνεται για την γρήγορη εξάπλωση μιας πυρκαγιάς.

Αναφερόμενος σε αυτή την δράση ο Δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας επεσήμανε ότι:

«Ξεκινήσαμε πριν από μία εβδομάδα, έχει γίνει αποκλάδωση και καθαρισμός των δέντρων και θα πάμε στο επόμενο στάδιο που θα είναι να αλεστούν όλα αυτά και να δημιουργήσουν πλούσια βλάστηση αλλά και όλη αυτή η νεκρή βιομάζα να απομακρυνθεί και να μην δημιουργεί πρόβλημα πυρκαγιάς στην διάρκεια του καλοκαιριού».

Επιπλέον όπως έκανε γνωστό ο κ. Λάττας προτεραιότητα δίνεται επίσης στον καθαρισμό των κοινοτήτων που καλύπτονται περιμετρικά από δάση, στα οποία τα συνεργεία προβαίνουν στον καθαρισμό της υποβλάστησης  με στόχο να απομακρύνουν τον κίνδυνο επέκτασης μιας πυρκαγιάς και να μην κινδυνέψουν οι οικισμοί.

Πηγή: ΕΡΤ

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας