Μενού Ροή
Ρέθυμνο: Ξεκινά η αναβάθμιση των υποδομών ύδρευσης στους οικισμούς του Αρκαδίου

Ξεκινά η αναβάθμιση υποδομών ύδρευσης στους οικισμούς της Δ.Ε. Αρκαδίου του Δήμου Ρεθύμνης, μετά τη χρηματοδότηση της πρότασης που κατέθεσε η ΔΕΥΑ Ρεθύμνου για την αναβάθμιση των υποδομών ύδρευσης. Η πρόταση είχε εγκριθεί με απόφαση του τέως υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα και του τ. αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη.

Ο προϋπολογισμός της πράξης ανέρχεται στο ποσό των 5.700.000 χωρίς ΦΠΑ και θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με το ποσό των 3.500.000 και από ίδιους πόρους της ΔΕΥΑ Ρεθύμνου. Το έργο που θα δημοπρατηθεί άμεσα και αναμένεται η έναρξη των εργασιών το φθινόπωρο του 2023, περιλαμβάνει αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό εξωτερικών και εσωτερικών δικτύων ύδρευσης, συνολικού μήκους 89 χλμ, μία νέα δεξαμενή ύδρευσης και 2.170 ιδιωτικές παροχές ύδρευσης. Οι παρεμβάσεις θα υλοποιηθούν στους οικισμούς: 'Αδελε, Αγ. Νικόλαος, Λούτρα, Μέση, Πρίνος, Αδελιανός Κάμπος, Σφακάκι, Σταυρωμένος, Αγ. Δημήτριος, Πηγή και Πηγιανός Κάμπος.

Επίσης η ΔΕΥΑΡ έχει σχεδιάσει και μελετήσει σημαντικές παρεμβάσεις για την επίλυση προβλημάτων ύδρευσης των νότιων οικισμών της Δημοτικής Ενότητας Αρκαδίου. Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, πρόκειται να κατασκευαστεί νέα δεξαμενή και δίκτυα μεταφοράς νερού εκτός οικισμού Αμνάτου που θα ενισχύσει την υδροδότηση των οικισμών Αμνάτου και Καψαλιανά. Επίσης, θα κατασκευαστεί άμεσα αγωγός μεταφοράς νερού από την γεώτρηση της Ελεύθερνας προς τα Σκουλούφια και τις Ρούπες για την ενίσχυση της υδροδότηση τους και, τέλος εντός του καλοκαιριού, θα λειτουργήσουν οι νέες υδρογεωτρήσεις στους οικισμούς Κυριάννα και Βιράν Επισκοπή που θα επιλύσουν χρόνια προβλήματα υδροδότησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας