Μενού Ροή
«Κινούμαι ηλεκτρικά 2»: Ξεκινούν με το "σταγονόμετρο" οι πληρωμές των επιδοτήσεων

Στο … περίμενε για μήνες βρίσκονται όσοι εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Κινούμαι ηλεκτρικά 2», εγκρίθηκαν οι αιτήσεις τους, βγήκαν στους δρόμους με τα καινούρια ηλεκτρικά οχήματα , χωρίς όμως να δουν τα χρήματα των επιδοτήσεων.

Το πρόγραμμα αν και είχε τεράστια επιτυχία, αφού εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης οι πόροι εξαντλήθηκαν και οι αιτήσεις υπαγωγής έκλεισαν νωρίτερα, κόλλησε στη διαδρομή. Χιλιάδες δικαιούχοι ακόμα περιμένουν να λάβουν τα χρήματα της επιδότησης. Για το «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2», μέχρι τώρα, έχουν πληρωθεί  μόλις 2.585 αιτήσεις.

Πότε θα εκταμιευθούν τα χρήματα

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ενέκρινε την πληρωμή 676 αιτήσεων προς τους δικαιούχους, η οποία εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το οποίο διαχειρίζεται τις πληρωμές του Προγράμματος, έως το τέλος του τρέχοντος έτους. Ενώ προγραμματίζονται να γίνουν άλλες δύο πληρωμές έως το τέλος του χρόνου.

Η καθυστέρηση και η γραφειοκρατία

Αρχικά είχαν εγκριθεί κονδύλια ύψους 50 εκατ. Ευρώ και στη συνέχεια ενισχύθηκε με 15 εκατ. Επιπλέον ευρώ. Έως τώρα έχουν υποβληθεί συνολικά 19.816 αιτήσεις για το τρέχον Πρόγραμμα, από τις οποίες ως το τέλος του Οκτωβρίου θα έχουν εγκριθεί και συμπεριληφθεί σε αποφάσεις υπαγωγής 17.571 αιτήσεις.

Τα προβλήματα ξεκίνησαν μετά τις εκλογές όταν έγινε μεταφορά των αρμοδιοτήτων από το υπουργείο Περιβάλλοντος στο υπουργείο Μεταφορών. Οι διαδικασίες για την πλήρη μεταφορά διοικητικού προσωπικού και οικονομικών αρμοδιοτήτων καθυστέρησαν τη διαδικασία. Και το καλοκαίρι αλλά και ο Σεπτέμβριος ήταν δύσκολοι μήνες, με αύξηση των αναγκών του κρατικού προϋπολογισμού εξαιτίας των πυρκαγιών αλλά και των πλημμυρών.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας