Μενού Ροή
Μασκ: Ξεκαθάρισε ότι η Tesla δεν θα κυκλοφορήσει φέτος το ανανεωμένο Model Y

Η Tesla δεν θα κυκλοφορήσει κάποιο ανανεωμένο Model Y φέτος, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής βιομηχανάις ηλεκτρικών αυτοκινήτων, Ιλον Μασκ, σε ανάρτησή του στα social media X το Σάββατο.

«Κανένα ανανεωμένο Model Y δεν θα κυκλοφορήσει φέτος», ξεκαθάρισε ο Μασκ, προσθέτοντας ότι η Tesla βελτιώνει συνεχώς τα αυτοκίνητά της, «έτσι ακόμα και ένα αυτοκίνητο που είναι 6 μήνες νεότερο να είναι λίγο καλύτερο».

Η Tesla άργησε να ανανεώσει τα παλιά μοντέλα της, καθώς τα υψηλά επιτόκια έχουν μειώσει την διάθεση των καταναλωτών για μεγάλες αγορές, ενώ οι ανταγωνιστές της εταιρείας στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, κυκλοφορούν στην αγορά αυτοκινήτου φθηνότερα μοντέλα.

Οι παγκόσμιες παραδόσεις οχημάτων της αυτοκινητοβιομηχανίας μειώθηκαν το πρώτο τρίμηνο για πρώτη φορά σε σχεδόν τέσσερα χρόνια.

Πέρυσι, το Reuters ανέφερε ότι η Tesla ετοίμαζε μια ανανέωση της παραγωγής του Model Y με στόχο την έναρξη παραγωγής το 2024.

Απώλεια εδάφους στην Κίνα

Σημειώνετια πως η Tesla στην Κίνα έχασε έδαφος από τις τοπικές μάρκες ηλεκτρικών οχημάτων τον Απρίλιο, σύμφωνα  με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία. Το πλήγμα έρχεται καθώς η αμερικανική εταιρεία παλεύει με τον έντονο ανταγωνισμό από Κινέζους κατασκευαστές και περιμένει την πλήρη έγκριση για να πουλήσει το λογισμικό αυτόνομης οδήγησης στη μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο.

Το μερίδιο αγοράς της Tesla στην Κίνα μειώθηκε κατά 2,6 ποσοστιαίες μονάδες από πέρυσι σε 4% τον Απρίλιο, σύμφωνα με την China Passenger Car Association.

Ο όγκος πωλήσεων του κατασκευαστή EV στην Κίνα τον Απρίλιο μειώθηκε 21% σε ετήσια βάση στις 31.421 μονάδες, σε σύγκριση με αύξηση 28% στις συνολικές πωλήσεις EV της χώρας.

Πηγή: ot.gr

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας