Μενού Ροή
Podilata-Stathmos-Kentriki3
Λάρισα: Εγκαταστάθηκαν οι πρώτοι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών ποδηλάτων

Στην εγκατάσταση οκτώ σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών ποδηλάτων, στο κέντρο αλλά και σε συνοικίες, προχωρά ο Δήμος Λαρισαίων. Η αρχή έγινε σήμερα, με την εγκατάσταση του σταθμού φόρτισης στην κεντρική πλατεία και την πλατεία Ταχυδρομείου, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες εγκατάστασης και στα υπόλοιπα σημεία.

Οι οκτώ σταθμοί στους οποίους προβλέπεται, αρχικά, η εγκατάσταση σταθμών φόρτισης είναι: κεντρική πλατεία, πλατεία Ταχυδρομείου, πάρκο Αλκαζάρ, πλατεία Νεάπολης, πάρκο Χρωμάτων (Χατζηχαλάρ), πλατεία Αβέρωφ, πλατεία Νέας Πολιτείας, πλατεία Εργατικής Πρωτομαγιάς).

Στη διάθεση των πολιτών, για δωρεάν χρήση, θα είναι 150 ποδήλατα, ηλεκτρικά και συμβατικά, περίπου στα τέλη του Ιουνίου.

Πρόκειται για 55 ηλεκτρικά ποδήλατα ειδικής σχεδίασης, ενώ παράλληλα αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία και το σύστημα μίσθωσης με ειδικό τερματικό -η χρήση θα είναι δωρεάν.

Podilata-Stathmos-fortisis-

Φορέας χρηματοδότησης είναι το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α., ενώ η προμήθεια έχει ενταχθεί στο υποέργο «Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων σε Δήμους της χώρας».

Παράλληλα, άλλα 55 ηλεκτρικά ποδήλατα, καθώς και 40 συμβατικά θα είναι στη διάθεση των πολιτών στο πλαίσιο του έργου «Open Mall».

Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνει εγκατάσταση επιπλέον βάσεων και διάθεση ποδηλάτων σε περιφερειακά πάρκινγκ, ως μέσο ενίσχυσης της χρήσης πράσινων μέσων μεταφοράς και με στόχο την ακόμη μεγαλύτερη αποσυμφόρηση του κέντρου, από την κυκλοφορία οχημάτων.

Πηγή: ertnews.gr

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας