Μενού Ροή
ilektriko-leoforeio
26 ηλεκτροκίνητα λεωφορεία από αύριο στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

Με εννέα ηλεκτροκινούμενα οχήματα του ΟΑΣΘ, θα εκτελείται από αύριο το δρομολόγιο Μενεμένη-Αριστοτέλους της γραμμής 20 του οργανισμού, όπως γνωστοποιείται με σημερινή σχετική ανακοίνωση.

Έτσι, πλέον ο ΟΑΣΘ, από αύριο θα εξυπηρετεί σε καθημερινή βάση τρεις λεωφορειακές γραμμές με 26 ηλεκτρικά λεωφορεία, καθώς όπως υπενθυμίζεται, από τις 20/5 οι γραμμές 21 και 29 από Εύοσμο και Πολίχνη με τελικό προορισμό την πλατεία Αριστοτέλους, εξυπηρετούνται με 17 ηλεκτρικά λεωφορεία του οργανισμού.

Στην ανακοίνωσή του ο ΟΑΣΘ σημειώνει ότι το επιβατικό κοινό εμφανίζεται απολύτως ικανοποιημένο από τα ηλεκτρικά λεωφορεία, που είναι ολοκαίνουρια, σύγχρονα, άνετα, αθόρυβα, προσβάσιμα για τα Άτομα με Αναπηρίες και μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Στο μεταξύ, όπως διευκρινίζεται στην σημερινή ανακοίνωση του οργανισμού, τις επόμενες ημέρες θα ενταχθούν σταδιακά περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα και σε άλλες γραμμές, κατά κύριο λόγο της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι τα 110 ηλεκτρικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ, μαζί με τους 55 σταθερούς φορτιστές διπλής φόρτισης και τους τρεις φορητούς φορτιστές, ξεκίνησαν το θαλάσσιο ταξίδι τους στις 4/2 από το λιμάνι Lianyungang, στην επαρχία Τσιανγκσού της Κίνας και μετά από 26 ημέρες, την 1/3 «πάτησαν» στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

«Ο σχεδιασμός του ΟΑΣΘ προχωρά χωρίς προβλήματα. Την επόμενη εβδομάδα θα δρομολογήσουμε και άλλα ηλεκτρικά λεωφορεία, έτσι ώστε μέχρι το τέλος Μαΐου να βρίσκονται στους δρόμους της Θεσσαλονίκης συνολικά 56 οχήματα, ενώ μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα έχει δρομολογηθεί το σύνολο των ηλεκτρικών λεωφορείων», υπογραμμίζει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ Κώστας Ταγγίρης.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας