Μενού Ροή
fessas
Είσοδος της Quest στην ηλεκτροκίνηση μέσω της Xiaomi

Είσοδο στον τομέα της ηλεκτροκίνησης  του Ομίλου Quest  μέσω της στρατηγικής συνεργασίας του με την Xiaomi, προανήγγειλαν τόσο ο Πρόεδρος του Ομίλου Θεόδωρος Φέσσας όσο και η Αντιπρόεδρος Ευτυχία Κουτσουρέλη με δηλώσεις τους στο οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. 

Έως το 2027 ο Όμιλος Quest θα έχει επεκταθεί στην οργανωμένη πώληση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Xiaomi στην ελληνική αγορά εκτιμά ο κ. Φέσσας τονίζοντας το μεγάλο ενδιαφέρον της εταιρείας. Αυτό θα συμβεί κυρίως λόγω της τεράστιας εμπορικής επιτυχίας του ηλεκτρικού αυτοκινήτου SU7, καθώς οι  προπαραγγελίες μόνο από την Κίνα έχουν ήδη υπερκαλύψει τον προγραμματισμό της φετινής παραγωγής. 

Η Info Quest αποτελεί τον αποκλειστικό αντιπρόσωπο και διανομέα του συνόλου των προϊόντων της κινεζικής εταιρείας στην Ελλάδα και τη Ρουμανία στο πλαίσιο μίας στρατηγικής συνεργασίας που μετράει πολλά χρόνια.

«Η Xiaomi πρωτοήρθε στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας και της Info Quest. Δεν υπάρχει καλύτερο στρατηγικό partnership»  ανέφερε η αντιπρόεδρος Ευτυχία Κουτσουρέλη   στο περιθώριο του Φόρουμ των Δελφών. Ο Όμιλος Quest θα αναλάβει τις υπηρεσίες και την ανάπτυξη του οικοσυστήματος που θα απαιτηθεί για τη διάθεση και την υποστήριξη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Xiaomi, μεταξύ άλλων δίκτυα ταχυφορτιστών, service και γενικά υπηρεσίες after sales, όπως ανέφερε η Αντιπρόεδρος.

Η Xiaomi ανακοίνωσε πριν από λίγο διάστημα ότι θα πουλήσει το πρώτο της αυτοκίνητο σε τιμή πολύ χαμηλότερη από το Model 3 της Tesla. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της, Lei Jun, η τυπική έκδοση του SU7 θα πωλείται για 215.900 γιουάν (30.408 δολάρια) έχει ελάχιστη αυτονομία 700 χιλιομέτρων έναντι 606 χιλιομέτρων του Model 3 της Tesla. Η εταιρεία μάλιστα ανακοίνωσε ότι έλαβε παραγγελίες για περισσότερα από 50.000 αυτοκίνητα μέσα σε 27 λεπτά από τότε που ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικές πωλήσεις καθώς η ηλεκτρική της πρόταση μετακίνησης είναι οικονομικότερη των ανταγωνιστών. Για την απλή έκδοση του SU7 η τιμή στην Κίνα είναι 215.900 γουάν (30.408 δολάρια), όταν το Model 3 της Tesla ξεκινά από 245.900 γουάν.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας