Μενού Ροή
Κίνα-Tesla: Η κατασκευή της νέας μέγα βιομηχανικής μονάδας παραγωγής ενεργειακών συστοιχιών Megapack θα αρχίσει τον Μάιο στην Σανγκάη

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Tesla Inc. θα αρχίσει την κατασκευή της νέας μέγα βιομηχανικής μονάδας της στην Σανγκάη τον Μάιο, με δυνατότητα ετήσιας παραγωγής 10.000 συστοιχίες μπαταρίας Megapack, όπως ανακοίνωσε η εταιρία.

Πρόκειται για την πρώτη μέγα βιομηχανική μονάδα παραγωγής συστοιχιών μπαταριών αποθήκευσης ενέργειας εκτός της αμερικανικής αγοράς, η οποία αναμένεται ότι θα φτάσει στο επίπεδο μαζικής παραγωγής στο πρώτο τρίμηνο του 2025.

Η αναφερόμενη μέγα μονάδα θα παράγει αρχικά 10.000 ενεργειακές συστοιχίες Megapack ετησίως, οι οποίες θα ισοδυναμούν ενεργειακά με αποθηκευμένο ενεργειακό φορτίο περίπου 40 Gwh.

Το Megapack είναι μία πολύ ισχυρή συστοιχία μπαταρίας που παρέχει αποθήκευση ενέργειας, αλλά και ενεργειακή υποστήριξη βοηθώντας στην σταθεροποίηση ενός ενεργειακού δικτύου, προλαμβάνοντας τις διακοπές στην παροχή ενέργειας, σύμφωνα με τις λεπτομέρειες που έχουν αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα της Tesla.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας