Μενού Ροή
Ι. Σμυρλής: Η Ελλάδα είναι μια χώρα ευέλικτη, φιλική προς τους επενδυτές

Στην αξιοσημείωτη αντοχή και ανθεκτικότητα που έχει επιδείξει η ελληνική οικονομία στις πρωτόγνωρες προκλήσεις και κρίσεις τόσο στο εσωτερικό, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, καταγράφοντας την 3η μεγαλύτερη ανάπτυξη στην Ευρωζώνη για το 2021, αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων(ΔΟΣΕ) και Εξωστρέφειας και πρόεδρος της Enterprise Greece, Ιωάννης Σμυρλής, στο Tax Forum 2022, υπό τον τίτλο Tax Agility in a Changing World- Maintaining Sustainable Growth, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Η Ελλάδα, όπως τόνισε «είναι μια χώρα ευέλικτη, φιλική προς τους επενδυτές και έτοιμη να λειτουργήσει ως περιφερειακό hub» αναδεικνύοντας και τη σημασία των fast track διαδικασιών.

Το συνέδριο για την φορολογική πολιτική διοργανώθηκε από το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και την Επιτροπή Φορολογίας για 18η συνεχή χρονιά με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αναφερόμενος στην φιλοεπενδυτική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση ο γενικός γραμματέας επισήμανε ότι «η ροή νέων διεθνών κεφαλαίων για επενδύσεις αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά τα αμέσως επόμενα χρόνια, με τη συνεχή ρυθμιστική βελτίωση και τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων σε θέματα φορολογικής σταθερότητας, ταχύτητας απονομής δικαιοσύνης, μείωσης γραφειοκρατικού κόστους, ενσωμάτωσης των νέων τεχνολογιών, ψηφιοποίησης στην Δημόσια Διοίκηση, αλλά κυριότερα με την αναβάθμιση της Ελλάδας σε επενδυτική βαθμίδα». Όπως ο ίδιος τόνισε εξάλλου «οι Αμεσες Ξένες Επενδύσεις στην Ελλάδα στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2022 αυξήθηκαν κατά 4.7 δισ. ευρώ, έναντι αύξησης 3.9 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2021».

Ειδικότερα, ο κ. Σμυρλής υπογράμμισε ότι «το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις στρατηγικές επενδύσεις, αρμόδιος φορέας για τις οποίες είναι η Enterprise Greece, τυγχάνει ευρείας αποδοχής από την επιχειρηματική και επενδυτική κοινότητα, καθώς μέσω των διαδικασιών fast track επιταχύνονται σημαντικά οι αδειοδοτήσεις, ξεπερνώντας γραφειοκρατικές αγκυλώσεις του παρελθόντος».

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας