Μενού Ροή

Το παγκόσμιο green deal αλλάζει τα δεδομένα για τη Cenergy Holdings

Ένα νέο πεδίο δραστηριοποίησης σε καινούριους τομείς με μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης δίνει στον όμιλο Cenergy Holdings SA (ενεργειακός βραχίονας του ομίλου Viohalco) η παγκόσμια «στροφή» προς ενεργειακά βιώσιμα projects, τα οποία κερδίζουν διαρκώς έδαφος σε όλο τον πλανήτη.

Ήδη η Ε.Ε. έχει «χτίσει» νομοθεσία με στόχο να καταστεί η Ευρώπη η πρώτη παγκόσμια κλιματικά ουδέτερη ήπειρος έως το 2050. Παρόμοια στρατηγική τάση καταγράφεται σχεδόν σε όλο τον πλανήτη.

Εκτιμάται ότι για την επίτευξη των σημερινών στόχων για το κλίμα και την ενέργεια για το 2030 θα απαιτηθούν πρόσθετες ετήσιες επενδύσεις ύψους 260 δισ. ευρώ. Οι δαπάνες αυτές αντιστοιχούν περίπου στο 1,5% του ΑΕΠ της Ε.Ε.

Παράλληλα, ένα τεράστιο μέρος από το Ταμείο Ανάκαμψης που έχει ετοιμάσει η Ευρώπη, θα κατευθυνθεί προς τις νέες, βιώσιμες μορφές ενέργειας, Κατά συνέπεια προς τα μεγάλα «πράσινα» έργα που θα έχουν μηδενικό – ή σημαντικά μειωμένο - περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Παγκοσμίως υπάρχει ένας οργασμός διασυνδεσιμότητας που απαιτεί νέα δίκτυα καλωδίων αλλά και σωλήνων. Υλικά πολύ υψηλών απαιτήσεων και με υψηλά ενεργειακά στάνταρς, τα οποία ευνοούν ομίλους όπως η Cenergy Holdings, που μέσω των Ελληνικών Καλωδίων και της Σωληνουργεία Κορίνθου, δραστηριοποιείται ακριβώς σ’ αυτούς τους τομείς.

Ξεπερνά τα 800 εκατ. ευρώ το ανεκτέλεστο

Χθες ο όμιλος Cenergy Holdings ανακοίνωσε τα αποτελέσματα 3ου τριμήνου. Η λειτουργική κερδοφορία έφτασε στα 34,4 εκατ. ευρώ, 5 εκατ. ευρώ υψηλότερα από το προηγούμενο τρίμηνο. Με τη διαφορά να οφείλεται στον τομέα των σωλήνων χάλυβα.

Το αντίστοιχο ποσό για το εννεάμηνο του 2021 ανήλθε σε 82 εκατ. ευρώ. 14% υψηλότερο σε ετήσια βάση (εννεάμηνο 2020: 72 εκατ. ευρώ), επιβεβαιώνοντας τις προοπτικές ανάπτυξης του Ομίλου.

Παράλληλα, το ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών και για τους δύο κλάδους (Καλώδια και Σωλήνες) έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ. Καθώς έφτασε στα 808 εκατ. ευρώ στις 30 Σεπτεμβρίου 2021. Το υψηλότερο επίπεδο που έχει επιτύχει ποτέ ο όμιλος.

Ο κύκλος εργασιών στο φετινό εννεάμηνο έφτασε στα 766 εκατ. ευρώ. Ήταν 21% ισχυρότερος από τα 635 εκατ. ευρώ που ήταν το 9μηνο του 2020.

Τα ενοποιημένα προ φόρων κέρδη έφτασαν στα 35,2 εκατ. ευρώ, έναντι 24,2 εκατ. ευρώ για το εννεάμηνο του 2020.

Η εμπορική ομάδα της Σωληνουργεία Κορίνθου εξασφάλισε σημαντικές παραγγελίες από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο 2021. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύθηκε η αισιοδοξία που έφερε η αύξηση της παραγωγής κατά το ίδιο τρίμηνο. Αν και ο κλάδος καλωδίων εξακολουθεί να έχει τη μεγαλύτερη μερίδα του συνολικού ανεκτέλεστου.

Αλ. Αλεξίου (CEO): Ηγέτης τα καλώδια, ανακάμπτουν οι σωλήνες

Όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Cenergy Holdings Αλέξης Αλεξίου με αφορμή τις ανακοινώσεις μεγεθών, «ο κλάδος των καλωδίων συνεχίζει μεν να οδηγεί την κερδοφορία του ομίλου, η Σωληνουργεία Κορίνθου όμως επέστρεψε σε πλήρες πρόγραμμα παραγωγής και λειτουργική κερδοφορία κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου.

Ταυτόχρονα, εξασφαλίσαμε σημαντικά ενεργειακά έργα και αυξήσαμε το ανεκτέλεστο υπόλοιπό μας σε επίπεδα ρεκόρ.

Οι πρόσφατες αναθέσεις της ηλεκτρικής διασύνδεσης Σαντορίνης-Νάξου στην Ελλάδα, ενός αγωγού HFW στη Νορβηγική Βόρεια Θάλασσα για λογαριασμό της Aker BP και του πρώτου υποθαλάσσιου έργου με τη Vattenfall στη Δανία είναι μερικά παραδείγματα των πετυχημένων προσφορών κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου, αποδεικνύοντας τη δέσμευσή μας σε προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας. Τέλος, η πρόσφατη συμφωνία μεταξύ της Ε.Ε. και των ΗΠΑ σχετικά με τους δασμούς της Παραγράφου 232 συνεπάγεται ότι τα προϊόντα μας θα είναι και πάλι ανταγωνιστικά στην αγορά των ΗΠΑ όπου και θα κρίνονται αποκλειστικά από την υψηλή ποιότητά τους και την έμφαση στην εξυπηρέτηση που παραδοσιακά προσφέρουμε στους πελάτες μας στις ΗΠΑ».

Συνολικά, η Cenergy Holdings αναμένει ένα θετικό έτος, με σταθερές ροές εσόδων και ικανοποιητικά λειτουργικά περιθώρια, καθώς τα προϊόντα προηγμένης τεχνολογίας των εταιρειών της και η στιβαρή λειτουργική τους δομή αποτελούν τη βάση για σταθερή βιώσιμη ανάπτυξη και εξέλιξη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας