Μενού Ροή
Στο σφυρί το ακίνητο της ΡΑΑΕΥ στην Πειραιώς

Για την ερχόμενη Πέμπτη έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός σε τμήματα του κτιρίου όπου στεγάζεται η πρώην ΡΑΕ και νυν Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων επί της οδού Πειραιώς.

Ο πλειστηριασμός δεν σχετίζεται με την ανεξάρτητη Αρχή και στρέφεται κατά των εταιρειών «Αναστηλωτική ΑΤΕ» και «Έντεχνος Α.Ε.» οι οποίες είναι ιδιοκτήτριες εταιρείες του ακινήτου.

Ειδικότερα, για την ερχόμενη Πέμπτη έχουν προγραμματιστεί 6 πλειστηριασμοί με επισπεύδουσα τη doValue, που αφορούν:

  • Οριζόντια Ιδιοκτησία στο 4ο υπόγειο το οποίο χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης, έχει επιφάνεια 1649 τ.μ. και περιλαμβάνει 79 θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων και τον χώρο ελιγμών αυτών.
  • Οριζόντια Ιδιοκτησία στο 1ο υπόγειο το οποίο χρησιμοποιείται ως αποθήκη και έχει επιφάνεια 176 τ.μ.
  • Οριζόντια Ιδιοκτησία στο 1ο υπόγειο το οποίο χρησιμοποιείται ως κέντρο διασκεδάσεως και έχει επιφάνεια 800 τ.μ. Περιλαμβάνει την κυρίως αίθουσα του κέντρου (υπόγεια στάθμη), το κλιμακοστάσιο, μία αποθήκη, αποχωρητήρια ανδρών και γυναικών, χώρο εγκατάστασης ηλεκτροπαραγωγού ζεύγους και διαδρόμους.
  • Οριζόντια Ιδιοκτησία ισόγειου καταστήματος το οποίο έχει επιφάνεια 714 τ.μ.
  • Οριζόντια Ιδιοκτησία ισόγειου κέντρου διασκεδάσεως το οποίο έχει επιφάνεια 740 τ.μ.
  • Οριζόντια Ιδιοκτησία για πατάρι ισογείου που αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο και έχει εμβαδόν 94 τ.μ, με άγνωστη χρήση.

Οι τιμές πρώτης προσφοράς για τις παραπάνω οριζόντιες ιδιοκτησίες κυμαίνονται από 63.000 ευρώ έως 832.000 ευρώ, με τη συνολική τιμή εκκίνησης να διαμορφώνεται σε 2.631.000 ευρώ.

Το συνολικό ακίνητο αναπτύσσεται σε οικόπεδο επιφάνειας 2.755,73 τ.μ., εντός σχεδίου πόλεως, και ειδικότερα στο 1ο χλμ. της Οδού Πειραιώς, εντός της Περιφερειακής Ενότητας του Κεντρικού τομέα Αθηνών, κοντά στη στάση του Μετρό «Κεραμεικός», και επί των οδών Πειραιώς όπου φέρει τον αριθμό 132, Αλκυονέως και Τζαφέρη.

Η οικοδομή αποτελείται από τέσσερις υπόγειες στάθμες, ισόγειο και επτά ορόφους, με επαγγελματική χρήση.

Η ΡΑΑΕΥ ενέκρινε στις 11 Ιανουαρίου 2024, την πραγματοποίηση δαπάνης που αφορά σε παροχή υπηρεσιών πιστοποιημένων εκτιμητών για τον υπολογισμό της αγοραίας αξίας των λοιπών χώρων του κτιρίου που στεγάζεται επί της οδού Πειραιώς 132 (ισόγειο, ημιυπόγειο και υπόγεια που δεν ανήκουν στην Αρχή), προκειμένου να καλύψει ανάγκες της μετά την ανάθεση των νέων διευρυμένων αρμοδιοτήτων της.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας