Μενού Ροή
Ουκρανικά drones πλήττουν εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων στη νοτιοδυτική Ρωσία

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι απέτρεψε συντονισμένη ουκρανική επίθεση στην Κριμαία νωρίς σήμερα, ενώ μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) έθεσαν επίσης ως στόχο τη Μόσχα, δημιουργώντας προβλήματα στις αερομεταφορές στην πρωτεύουσα, ενώ προκάλεσαν πυρκαγιά σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας.

Η Ουκρανία έχει εξαπολύσει τις τελευταίες ημέρες σειρά επιθέσεων κατά ρωσικών στρατιωτικών στόχων στην κατεχόμενη Κριμαία και τις εγκαταστάσεις του στόλου του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα, σε μια προσπάθεια να υπονομεύσει τις πολεμικές προσπάθειες της Μόσχας σε μια περιοχή κρίσιμης σημασίας.

Παράλληλα έχουν αυξηθεί οι επιθέσεις σε περιοχές της Ρωσίας μακριά από τις γραμμές του μετώπου, με τον δήμαρχο της Μόσχας να δηλώνει ότι τουλάχιστον δύο drones καταρρίφθηκαν στην περιοχή της πρωτεύουσας νωρίς σήμερα. Το Reuters δεν ήταν σε θέση να διασταυρώσει ανεξάρτητα τις αναφορές αυτές, ενώ δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο από το Κίεβο.

Σε άρθρο γνώμης που δημοσιεύθηκε αργά χθες, ο Ολέξι Ντανίλοφ, γραμματέας στο Συμβούλιο Ασφαλείας της Ουκρανίας, κάλεσε τους συμμάχους του Κιέβου να επισπεύσουν την παράδοση όπλων, λέγοντας ότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να τερματιστεί ο πόλεμος.

«Για παράδειγμα, η πλήρης ή μερική καταστροφή του ρωσικού Στόλου στη Μαύρη Θάλασσα, που είναι εφικτή αποστολή, θα επιτάχυνε σημαντικά τη διαδικασία αναζήτησης από τη Ρωσία μιας εξόδου από τον πόλεμο που συνεχίζεται», έγραψε ο Ντανίλοφ στην ιστοσελίδα της Ukrainska Pravda.

Τα συστήματα ρωσικής αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν τουλάχιστον έξι drones που είχαν ως στόχο την Κριμαία και προέρχονταν από διαφορετικές κατευθύνσεις, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Στην ανακοίνωση που έγινε μέσω Telegram δεν διευκρινίζεται εάν προκλήθηκαν θύματα ή ζημιές στη χερσόνησο.

Στην περιοχή της Μόσχας, ένα drone καταστράφηκε πάνω από τη περιοχή Ίστρα και ένα δεύτερο πάνω από την περιοχή Ραμένσκι, ανέφερε ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν μέσω Telegram, προσθέτοντας ότι τα συντρίμμια δεν προκάλεσαν θύματα ή υλικές ζημιές.

Τουλάχιστον 30 πτήσεις καθυστέρησαν και έξι ακυρώθηκαν στα μεγάλα αεροδρόμια της Μόσχας, σύμφωνα με ρωσικά κρατικά πρακτορεία ειδήσεων --μια συνηθισμένη κίνηση από τις αρμόδιες αρχές για τις αερομεταφορές κατά τη διάρκεια επιθέσεων με drones.

Στη νοτιοδυτική Ρωσία, ουκρανικό drone προκάλεσε ζημιές σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου στη νοτιοδυτική Ρωσία νωρίς σήμερα, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά σε δεξαμενή καυσίμων η οποία στη συνέχεια κατασβήστηκε, όπως δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής.

«Δεν υπάρχουν θύματα, όλες οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εργάζονται στο σημείο των εγκαταστάσεων», δήλωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας Οριόλ, ο Αντρέι Κλίτσκοφ, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα μηνυμάτων Telegram. Δεν διευκρίνισε εάν οι εγκαταστάσεις επλήγησαν από συντρίμμια του drone ή ήταν ο βασικός στόχος της επίθεσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας