Μενού Ροή
Aramco: Μεγάλη αύξηση κερδών στο γ' τρίμηνο

Η Saudi Aramco ανακοίνωσε αυξημένα κέρδη για το γ τρίμηνο του 2021 στα 30,4 δισ. δολάρια σε σχέση με τα 11,8 δισ. δολάρια πριν από έναν χρόνο. Τα κέρδη της  αυξήθηκαν στο γ΄ τρίμηνο χάρη στις υψηλότερες τιμές αργού πετρελαίου και το άνοιγμα της παγκόσμιας οικονομίας.

Οι ταμειακές ροές διαμορφώθηκαν στα 28,7 δισ. δολάρια σε σχέση με τα 12,4 δισ. δολάρια πριν από έναν χρόνο, με τις κεφαλαιουχικές δαπάνες να αυξάνονται 19% στα 7,6 δισ. δολάρια.

Η εταιρεία που είναι η πρώτη σε παραγωγή πετρελαίου στον κόσμο, θα καλύψει το σύνολο του μερίσματος των 18,75 δισ. δολαρίων για το τρίμηνο από ελεύθερες ταμειακές ροές.

Η συνολική παραγωγή υδρογονανθράκων διαμορφώθηκε κατά μέσο όρο στα 12,9 εκατ. βαρέλια πετρελαίου ημερησίως στο τρίμηνο.

Η Aramco και οι άλλες πετρελαϊκές εταιρίες ωφελούνται από την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας, η οποία βοήθησε ώστε να αυξηθούν οι τιμές του πετρελαίου κατά 65% φέτος, πάνω από τα 80 δολάρια το βαρέλι.

Το μέρισμα της Aramco, που ανέρχεται στα 75 δισ. δολάρια τον χρόνο, αποτελεί μία κρίσιμη πηγή χρηματοδότησης για τη Σαουδική Αραβία η κυβέρνηση της οποίας ελέγχει το 98% των μετοχών της.
Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας