Μενού Ροή
ilektrikko-reuma
«Βουτιά» στις τιμές του ρεύματος– Σε προ κρίσης επίπεδα η κιλοβατώρα - Νέες μειώσεις τιμών στα πράσινα τιμολόγια

Στα προ κρίσεως επίπεδα φαίνεται ότι επιστρέφουν οι τιμές λιανικής του ηλεκτρικού ρεύματος. Η μέση μηνιαία τιμή υποχωρεί πλέον πάνω από 80%, σε σχέση με τα ιστορικά υψηλά του Αυγούστου του 2022.

Η μεγαβατώρα βρίσκεται πλέον κάτω από 75 ευρώ όταν, εν μέσω κρίσης, είχε αναρριχηθεί ακόμη και στα 436 ευρώ. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σχεδόν 20 ευρώ/MWh χαμηλότερα από το μέσο όρο του Ιανουαρίου που είχε διαμορφωθεί στα 93,02 ευρώ/MWh.Τον Μάρτιο, οι τιμές λιανικής του ρεύματος αναμένεται ότι θα υποχωρήσουν σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα.

Η πτώση της χονδρικής τιμής του ρεύματος ρίχνει το κόστος της κιλοβατώρας για το Μάρτιο σε επίπεδα προ ενεργειακής κρίσης.

Το πράσινο τιμολόγιο του βασικού παρόχου αναμένεται να διαμορφωθεί γύρω στα 9 λεπτά, σχεδόν δλδ 2 λεπτά φθηνότερο ακόμα και από το κοινωνικό τιμολόγιο του Φεβρουαρίου.

Αντίστοιχα, τα κίτρινα οικιακά τιμολόγια του Μαρτίου  αναμένεται να κινηθούν κάτω από τα 10 λεπτά/KWh μεταξύ 8 και 9 λεπτά/KWh. 

Σημειώνεται ότι με τη χονδρεμπορική τιμή κάτω από τα 75 ευρώ/MWh, αναμένεται για πρώτη φορά να ενεργοποιηθούν οι μηχανισμοί διακύμανσης που σημαίνει ότι θα μειωθούν οι τελικές τιμές αρκετών παρόχων.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας