Μενού Ροή
sdoukou
Αλ. Σδούκου: Η πλειοψηφία των καταναλωτών βρίσκεται στο πράσινο τιμολόγιο

 

Για τα νέα τιμολόγια ρεύματος η υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου, αποκαλύπτοντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία βρίσκεται στο «πράσινο» αυτή τη στιγμή, ενώ έγινε «ποδαρικό με χαμηλότερες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας». «Ουσιαστικά βλέπουμε μια πτώση των τιμών που προσφέρουν οι εταιρείες στα τιμολόγια τους, ενώ έχει ξυπνήσει έντονα ο ανταγωνισμός μεταξύ των εταιρειών» που ήταν και το ζητούμενο, είπε η υφυπουργός μιλώντας στην ΕΡΤ, αναφερόμενη παράλληλα σε «διαφορετικές διεθνείς συγκυρίες», καθώς έχει πέσει η τιμή στο φυσικό αέριο.

Αν για παράδειγμα καταναλώνει κάποιος στο σπίτι του 500 κιλοβατώρες, μπορεί βλέποντας τον πίνακα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και βλέποντας σε ποια εταιρεία ανήκει να πολλαπλασιάσει και να δει. Ας πούμε ,αν είναι στο φθηνό, ότι θα πληρώσει για τις 500 κιλοβατώρες 68 ευρώ τον μήνα. Μπορεί πολύ εύκολα λοιπόν να δει ότι αν πήγαινε στο μπλε τιμολόγιο για παράδειγμα, τα 68 ευρώ θα ήταν περίπου 90 ευρώ, είπε η υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Επιβαρυντικό στοιχείο στους λογαριασμούς οι ρευματοκλοπές

«Προσπαθούμε να δούμε μία – μία τις λοιπές χρεώσεις και εστιάζουμε για παράδειγμα στην παρούσα φάση πώς θα αντιμετωπίσουμε το θέμα των ρευματοκλοπών που είναι ένα επιβαρυντικό στοιχείο στον λογαριασμό του ρεύματος, αφού τις πληρώνουμε οι υπόλοιποι.

Η ρευματοκλοπή σίγουρα επηρεάζει περίπου το 5%, οπότε το να καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε με έναν πιο αυστηρό τρόπο και με κυρώσεις, σίγουρα θα οδηγήσει σε μία χαμηλότερη επιβάρυνση σε όλους. Όπως και για τα φέσια που αφήνονται από τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, είπε η Αλεξάνδρα Σδούκου.

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας για μείωση του κόστους

Επίσης υπάρχει σχεδιασμός για τα νησιά, έτσι ώστε να μη χρειάζεται να πληρώνουμε ακριβά τις μονάδες, είπε η κυρία Σδούκου και κάνοντας σύντομη αναδρομή πριν από την περίοδο της ενεργειακής κρίσης, 2 χρόνια πίσω, είπε ότι ήταν στα υ 11 λεπτά η κιλοβατώρα, που στη συνέχεια έφτασε 10 – 15 φορές πάνω. Μέσω των επιδοτήσεων είχαμε προσπαθήσει να σταθεροποιήσουμε περίπου στα 15 λεπτά και αυτή τη στιγμή η τιμή της κιλοβατώρας ξεκινάει από τα 13,5 λεπτά.

Εμείς θα συνεχίσουμε στο σίγουρα να κάνουμε παρεμβάσεις στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας, προφανώς για να μειώσουμε το κόστος που είναι και το ζητούμενο για τους καταναλωτές.
Το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει στο ενεργειακό μας μείγμα να προσθέσουμε ακόμη περισσότερο ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που είναι η μόνη πηγή φθηνής ενέργειας.

Η κυρία Σδούκου, επέμεινε στον πίνακα σύγκρισης τιμών που αναρτήθηκε χθες στη σελίδα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, όπου πλέον «για πρώτη φορά μπορούμε να βλέπουμε να συγκρίνουμε μήλα με μήλα και πορτοκάλια με πορτοκάλια. Δηλαδή ποιες είναι οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας που δίνει η κάθε εταιρεία»..

Πηγή: ertnews.gr

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας