Μενού Ροή
Κοζάνη: Νέος διαγωνισμός για τον αγωγό διασύνδεσης τηλεθέρμανσης Κοζάνης με το ενιαίο σύστημα τηλεθερμάνσεων

Επαναπροκηρύχθηκε από τη ΔΕΥΑ Κοζάνης, με Διεθνή Ηλεκτρονικό μειοδοτικό διαγωνισμό,  το έργο «Αγωγοί μεταφοράς & διασύνδεσης της εγκατάστασης τηλεθέρμανσης Κοζάνης με το ενιαίο διασυνδεμένο δίκτυο τηλεθερμάνσεων Δυτικής Μακεδονίας» προϋπολογισμού 42 εκ € (χωρίς Φ.Π.Α 24%).

Η εκ νέου προκήρυξη του έργου έγινε «με επιμέρους ποσοστά έκπτωσης κατά ομάδες τιμών ομοειδών εργασιών και με έλεγχο ομαλότητας των επιμέρους ποσοστών έκπτωσης, για τη σύναψη Δημόσιας σύμβασης του έργου».

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή συστήματος υπόγειων αγωγών μεταφοράς υπέρθερμου νερού από τις εγκαταστάσεις παραγωγής και το αντλιοστάσιο μεταφοράς εντός ΑΗΣ/ΔΕΗ Καρδιάς στα κεντρικά αντλιοστάσια μεταφοράς & διανομής της εγκατάστασης Τηλεθέρμανσης Κοζάνης στην περιοχή Κασλά Κοζάνης.

Με το έργο αυτό η εγκατάσταση τηλεθέρμανσης Κοζάνης συνδέεται λειτουργικά με το Ενιαίο Διασυνδεδεμένο σύστημα τηλεθερμάνσεων Κοζάνης – Πτολεμαΐδας – Αμυντάιου με στόχο τη διασφάλιση της κάλυψης των ενεργειακών αναγκών των τηλεθερμάνσεων στη Δυτική Μακεδονία, τόσο κατά το μεταβατικό στάδιο, όσο και μετά την απόσυρση των υφισταμένων λιγνιτικών μονάδων της περιοχής, σε εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα.

Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2021- 2027, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και ιδίους πόρους της επιχείρησης.

Πηγή: ΕΡΤ

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας