Μενού Ροή
ΚΚΕ για τον Κανονισμό για το RepowerEU: Χρήμα και ασυλία στα ευρωενωσιακά μονοπώλια τής ενέργειας και ενεργειακή φτώχεια για το λαό

Παρέμβαση στη συζήτηση σχετικά με τα «κεφάλαια για το RepowerEU στα σχέδια ανάκαμψης και ανθεκτικότητας» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες πραγματοποίησε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του κόμματος Κώστας Παπαδάκης σημείωσε, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, τα εξής: «Ο νέος αντιλαϊκός ευρωενωσιακός Κανονισμός για το RepowerEU επιστρατεύει πρόσθετα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης που θα ξεκοκαλίσουν οι ενεργειακοί και κατασκευαστικοί όμιλοι απολαμβάνοντας και μια τεράστια γκάμα προκλητικών ασυλιών για την κατασκευή αγωγών, υποδομών παραγωγής ΑΠΕ κι αποθήκευσης ενέργειας. Με την επίκληση του "πράσινου" ράλι ανταγωνισμού της ΕΕ με Ρωσία, ΗΠΑ και Κίνα στο φόντο του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, κι ενώ κι εντός της ΕΕ οξύνονται οι αντιθέσεις, αίρονται ακόμα κι οι προσχηματικοί κανονισμοί της "Πράσινης Συμφωνίας", όπως και η υποχρέωση εφαρμογής της λεγόμενης αρχής "της μη πρόκλησης σημαντικής βλάβης" του περιβάλλοντος. Για το λαό προβλέπονται τα γνωστά ψίχουλα μερικών προσωρινών εκπτώσεων στους αβάσταχτους λογαριασμούς ενέργειας, πληρωμένα κιόλας από τον ίδιο, και στο όνομα της εξοικονόμησης αυτός πάλι θα ξεπαγιάζει ή θα μείνει στο σκοτάδι».

«Με την ώθηση που δίνουν οι μεγάλες απεργίες και διαδηλώσεις σε Ελλάδα, Βέλγιο, Γαλλία, Ισπανία οι λαοί εναντιώνονται στην ευρωενωσιακή στρατηγική ακρίβειας κι εξαθλίωσης. Απαιτούν αυξήσεις στους μισθούς, ΣΣΕ και φθηνή ενέργεια, κατάργηση φόρων, κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα» επισήμανε, καταλήγοντας στην ομιλία του, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας