Μενού Ροή
Βόρεια Μακεδονία: To VMRO υπόσχεται μετά τις εκλογές την κατασκευή του Cebren με εγχώρια μέσα

Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης της Βόρειας Μακεδονίας το VMRO-DPMNE εξήγγειλε ότι πρωταρχικός του στόχος μετά τις γενικές εκλογές της άνοιξης θα είναι η υλοποίηση ενεργειακών έργων, μέσω των οποίων η Βόρεια Μακεδονία θα γίνει μια ανεξάρτητη ενεργειακή χώρα. Μεταξύ τέτοιων έργων, ο υδροηλεκτρικός σταθμός Cebren θα έχει πρωταγωνιστική θέση, ανέφερε το κόμμα.

«Το έργο για την κατασκευή του εργοστασίου Cebren θα αποτελέσει αντικείμενο σοβαρής, επιστημονικής μελέτης σκοπιμότητας το οποίο θα πρέπει να είναι έργο εγχώριων πανεπιστημίων, ειδικών και επαγγελματιών και εταιρειών», ανέφερε το συντηρητικό κόμμα VMRO-DPMNE σε δελτίο τύπου. Όπως αναφέρεται, το κόμμα θα δώσει ιδιαίτερη σημασία στο σύστημα διανομής φυσικού αερίου, με σωστή στρατηγική, με στόχο την παροχή πρόσβασης σε φυσικό αέριο για κάθε πολίτη.

«Μετά την ανάληψη της εξουσίας θα δοθεί προσοχή στην μετάβαση στο φυσικό αέριο, όπως για παράδειγμα στην κατασκευή διασυνδέσεων φυσικού αερίου με γειτονικές χώρες και στη συνέχεια στην κατασκευή της πρωτογενούς υποδομής, ώστε να μπορέσουμε να συνδέσουμε τις δύο μονάδες συμπαραγωγής χωρίς πρόβλημα. Ταυτόχρονα εστίαση θα δοθεί στο πρωτογενές δίκτυο μεταφοράς φυσικού αερίου και για άλλες πόλεις, με στόχο την κατασκευή σταθμών θερμότητας και ηλεκτρικής ενέργειας εκεί στο μέλλον», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το κόμμα VMRO-DPMNE. Επιπλέον, το κόμμα είπε ότι θα ξεκινήσει εντατικά με την κατασκευή δικτύων θέρμανσης στις πόλεις Μπίτολα και Σκόπια.

«Η προτεραιότητα κάθε νοικοκυριού είναι η ηλεκτρική ενέργεια. Βομβαρδιζόμαστε από φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα, τα οποία κατασκευάζονται από ιδιώτες μεγιστάνες από την κάστα του SDSM και του DUI (τα κυβερνώντα κόμματα) και η γη μας αφαιρείται», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Επιπλέον, το VMRO-DPMNE δήλωσε ότι η καταστροφική κατάσταση στον ενεργειακό τομέα στη Βόρεια Μακεδονία, την οποία άφησαν οι DUI και SDSM, «θα διορθωθεί με πολλά σημαντικά έργα, από τα οποία θα επωφεληθούν τόσο οι πολίτες όσο και το κράτος».

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας