Μενού Ροή
Siemens Energy: Άλμα 12% για τη μετοχή - Μείωση θέσεων εργασίας

Με ανακοίνωσή της, η Siemens Energy AG έκανε γνωστό πως θα μειώσει την παραγωγή και τις θέσεις εργασίας στην προβληματική μονάδα ανεμογεννητριών μετά από τέσσερα χρόνια απωλειών, ώστε η Gamesa να επιστρέψει στα κέρδη, στοχεύοντας σε διψήφιες αποδόσεις.

Οι μετοχές της Siemens Energy σημείωσαν άλμα 12% αφού η εταιρεία αύξησε τις προοπτικές της για το έτος και δήλωσε ότι θα μειώσει τις θέσεις εργασίας και την παραγωγή στην προβληματική της επιχείρηση ανεμογεννητριών.

Τα μέτρα στοχεύουν τις onshore business, όπου οι απώλειες ήταν μεγάλες για την Gamesa, σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος που έχει ωθήσει τον τομέα στο κόκκινο, ύστερα από τα τεχνικά προβλήματα με μια νέα γενιά στροβίλων που απείλησαν να δημιουργήσουν προβλήματα στις κερδοφόρες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής και φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η μητρική γερμανική εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αύξησε τις προβλέψεις της για το έτος και ανακοίνωσε ότι ο διευθύνων σύμβουλος της προβληματικής μονάδας ανεμογεννητριών της θα αντικατασταθεί εν μέσω «συνολικών μέτρων αναδιάρθρωσης».

Σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι ο Jochen Eickholt στη Siemens Gamesa ενημέρωσε το διοικητικό συμβούλιο ότι θα παραιτηθεί από τη θέση του ως CEO με κοινή συμφωνία στις 31 Ιουλίου και θα τον διαδεχθεί ο Vinod Philip.

Η εταιρεία δεν διευκρίνισε τον αριθμό των πιθανών περικοπών θέσεων εργασίας στην Gamesa, η οποία απασχολεί περίπου 26.000 άτομα. Η Siemens Energy στοχεύει τελικά σε διψήφιες αποδόσεις στη μονάδα.

Η κατασκευάστρια εταιρεία σχεδιάζει να προχωρήσει σε περικοπές για να επικεντρωθεί κυρίως στις αγορές της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας