Μενού Ροή
SKY express
Sky express: «Πρασινίζει» ακόμα περισσότερο το στόλο των αεροσκαφών της και αναπτύσσεται

Αποτελώντας μια από τις πλέον… καινούριες αεροπορικές εταιρείες στην Ευρώπη, που στην ουσία έκανε το «μπαμ» της (διεθνούς) ανάπτυξης μέσα στην κρίση της πανδημίας εκμεταλλευόμενη τη συγκυρία, προχωρώντας σε σημαντική ενίσχυση του αριθμού των αεροσκαφών της, η ελληνική εταιρεία Sky express συνεχίσει να αναπτύσσεται με τον πλέον «πράσινο» στόλο.

Η εταιρεία για χρόνια – πριν την πανδημία – εξυπηρετούσε μόνο δρομολόγια εσωτερικού και κυρίως άγονων γραμμών, μέσω των ελικοφόρων αεροσκαφών που είναι ευέλικτα και κατάλληλα για τα μικρά αεροδρόμια της επαρχίας και των νησιών, όμως μέσα στην πανδημία, προχώρησε σε σημαντικές επενδύσεις, αποκτώντας αεροσκάφη τύπου Airbus A320neo, ανοίγοντας πλέον τα φτερά της για πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Δεδομένου ότι ξεκινούσε από μηδενική βάση σε ό,τι αφορά τα δρομολόγια το εξωτερικού, η Sky express αποτελεί πανευρωπαϊκά πλέον μια από τις πλέον ταχύτατα αναπτυσσόμενες αεροπορικές εταιρείες.

Η εταιρεία πρόσφατα ανακοίνωσε την κατά 17% ενίσχυση του στόλου της με νέα αεροσκάφη, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο το πράσινο αποτύπωμά της.

Πλέον, με μέσο όρο ηλικίας 1,6 έτη για τα (ελικοφόρα) αεροσκάφη τύπου ATR72-600 και 3,1 έτη για τα Airbus neo, η Sky express διατηρεί το προνόμιο του νεότερου στόλου στην Ελλάδα και ενός από τους πιο περιβαλλοντικά φιλικούς στην Ευρώπη. Η σημαντική ανάπτυξη που παρουσιάζει η εταιρεία αντανακλάται στην αύξηση του αριθμού των αεροσκαφών, που πλέον ανέρχονται στα 27, ποσοστό αύξησης 17% για το 2024.

Στα 27 αεροσκάφη πλέον ο στόλος

Πιο συγκεκριμένα ο στόλος της εταιρείας αποτελείται πλέον από δέκα A320neo, δέκα ΑΤΡ72-600, τέσσερα ATR2-500, δύο Α321neo και ένα Α320ceo.

Τα Airbus του στόλου της Sky express φέρουν κινητήρα CFMLEAP-1A. Πρόκειται για στρατηγική επιλογή κι επένδυση της εταιρείας, καθώς ο συγκεκριμένος τύπος κινητήρα συνδέεται με αποδεδειγμένη αξιοπιστία και ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στην κατηγορία του:

  • 20% λιγότερη κατανάλωση καυσίμου και παραγωγή λιγότερων CO2 ρύπων
  • 50% λιγότερεςεκπομπές NOx
  • 50% μικρότερο αποτύπωμα θορύβου
  •  

Τα αεροσκάφη ATR της Sky express, προσφέρουν την απαραίτητη ευελιξία που απαιτείται σε πολλά περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας. Επιπλέον, με 45% λιγότερα καύσιμα, άρα και κατά 45% λιγότερες εκπομπές ρύπων (CO2) συγκριτικά με τα regionaljets, η εταιρεία συνδέει τόσο τα ελληνικά νησιά, όσο και τους άλλους προορισμούς εσωτερικού με τρόπο σύγχρονο και βιώσιμο.

Πλέον η εταιρεία πετά σε 33 ελληνικούς προορισμούς με ολοκαίνουρια αεροπλάνα, ενώ μέσα στον Απρίλιο παρέλαβε ένα ακόμη ATR 72-600, το SX-TFI. Υπενθυμίζεται ότι το 2024 η Sky express, ειδικά για τους δημοφιλείς ελληνικούς καλοκαιρινούς προορισμούς, όπως οι Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, το Ανατολικό Αιγαίο και τα Επτάνησα, ενισχύει το εγχώριο τουριστικό προϊόν προσφέροντας επιπλέον θέσεις, αύξηση που αγγίζει το 11%.

SKY_new-fleet

Οι λιγότεροι ρύποι

Η οικογένεια των Airbus A320neo & Airbus A321neo φέρει κινητήρες CFM LEAP 1A, προϊόν της εταιρείας CFM International, με 15% βελτιωμένη κατανάλωση καυσίμου και αντίστοιχη μείωση στις εκπομπές CO2, χαμηλότερο θόρυβο και χαμηλότερες εκπομπές οξειδίου του αζώτου (Nox). Τα υπερσύγχρονα ATR72-600 εκπέμπουν έως 5 χιλιάδες τόνους λιγότερο C02 και τρεις φορές χαμηλότερο αποτύπωμα θορύβου για το 2022. Τα A321neo έχουν κατά 20% μειωμένες εκπομπές C02, τα A320neo εκπέμπουν κατά 50% μικρότερο ηχητικό αποτύπωμα, ενώ τα νέα ATR εκπέμπουν κατά 45% λιγότερους ρίπους CO2.

Αύξηση 15% στην επιβατική κίνηση και 26% στα έσοδα το 1ο τρίμηνο του 2024

Αύξηση στον αριθμό πτήσεων κατά 7% και συνολικής επιβατικής κίνησης κατά 15% κατέγραψε η Sky express το πρώτο τρίμηνο του 2024, που ήταν το καλύτερο από την ίδρυση της επιχείρησης. Η σύγκριση γίνεται με το αντίστοιχο διάστημα του 2023. Η αύξηση της επιβατικής κίνησης του εσωτερικού άγγιξε το 5%, ενώ η αντίστοιχη κίνηση του εξωτερικού έφτασε στο εντυπωσιακό 42,5%. Η ισχυρή ανάπτυξη όλων των παραπάνω δεικτών οδήγησε σε σημαντική αύξηση των εσόδων της εταιρείας φτάνοντας στο 26%.

Το δίκτυο δρομολογίων και το εκτόπισμα

H Sky express διαθέτει ένα δίκτυο 33 εγχώριων προορισμών, ενώ πλέον έχει και ένα διαρκώς επεκτεινόμενο δίκτυο ευρωπαϊκών προορισμών. Το διεθνές πτητικό πρόγραμμα τακτικών πτήσεων της εταιρείας έχει ενισχυθεί περαιτέρω καθώς οι προορισμοί εξωτερικού έχουν φτάσει τους 15, ενώ προστίθενται περισσότερες από 3.000 πτήσεις charter από τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, τη Δανία, τη Σλοβακία, τη Μολδαβία, τη Σερβία, τη Ρουμανία, την Πολωνία και την Ιταλία, σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους tour operators.

Επίσης ενισχύονται τα δρομολόγια από Αθήνα προς Ρώμη, Μιλάνο και Μόναχο, καθώς και τα δρομολόγια από το Ηράκλειο της Κρήτης προς το Παρίσι. Συνάμα, στο πτητικό πρόγραμμα της εταιρείας προστίθενται νέα δρομολόγια από Αθήνα προς Ντίσελντορφ, Φρανκφούρτη και Βαρσοβία, όπως επίσης από τη Ρόδο προς το Παρίσι, και από το Ηράκλειο προς τη Λάρνακα.

Έχει συνάψει σημαντικές συμφωνίες με παγκόσμιους αερομεταφορείς, όπως Air France, British Airways, KLM, Qatar Airways, Emirates, Etihad, Delta, American Airlines, Cyprus Airways, Condor, ElAl, Turkish Airlines, Middle East Airlines, Royal Jordanian, κ.α, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε επιβάτες από όλο τον κόσμο να ταξιδέψουν στην Αθήνα και να συνεχίσουν το ταξίδι τους σε όλους τους προορισμούς εσωτερικού.

Ο όμιλος επιχειρήσεων IO GR

H Sky Express έχει ιστορία 19 ετών καθώς ιδρύθηκε το 2005 με βάση το Ηράκλειο Κρήτης. Η εταιρεία ανήκει στον Όμιλο επιχειρήσεων IO GR, ο οποίος ιδρύθηκε το 1996 από τον Ιωάννη Γρύλο που αρχικά εστίαζε στην αντιπροσώπευση αεροπορικών εταιρειών και άλλων τουριστικών υπηρεσιών στο Ηράκλειο της Κρήτης, μέσω της Aviareps Hellas S.A. Με τη σταδιακή απελευθέρωση και το άνοιγμα της ελληνικής αγοράς ground handling, επέκτεινε το χαρτοφυλάκιο δραστηριοτήτων του καθώς απέκτησε την Sky serv, μέσω της οποίας έχει ισχυρή παρουσία στην επίγεια εξυπηρέτησης.

Το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών του ομίλου καλύπτει ο κλάδος των αερομεταφορών, τόσο στο πτητικό σκέλος με την Sky express, όσο και της επίγειας εξυπηρέτησης, με την Sky serv, με παρουσία σε 36 αεροδρόμια της χώρας και πελάτες περισσότερες από 250 αεροπορικές εταιρείες. Επίσης δραστηριοποιείται στον ξενοδοχειακό κλάδο, στα logistics, στην ενέργεια και στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας